Doç. MELTEM SOYLU

Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri

  • Kurum Bilgi SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ, BESLENME VE DİYETETİK ANABİLİM DALI
  • UnvanDOÇENT

İletişim Bilgileri

  • Ofis BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ
  • AdresSAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

Biyografi

Araştırma Alanları

Beslenme ve Diyetetik

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

  • Lisans

    HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ,

    1993 1988
  • Yüksek Lisans

    HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, DİYETETİK (YL) (TEZLİ),

    1997 1993
  • Doktora

    GAZİ ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, ,

    2004 1999

Yaptığı Tezler

  • BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

    , 1993
    1993 1988
  • DİYETETİK (YL) (TEZLİ)

    Menapoz dönemindeki kadınlarda östrojen kullanımı ve diyet örüntüsünün kan lipidleri ve genel sağlık durumu üzerine etkileri

    NAZAN BOZKURT , 1997
    1997 1993
  • Gebeliklerin farklı dönemlerine verilen beslenme eğitimine gebe kadınların genel sağlık ve beslenme durumları üzerine etkisi

    Sıdıka Bulduk , 2004
    2004 1999

Yabancı Diller

  • İngilizce : 2017, YÖKDİL, 68.75
    İngilizce : 2001, KPDS, 61

Deneyimler

Akademik Unvanlar

  • DOÇENT

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/

    2023
  • DOÇENT

    BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/BESLENME VE DİYETETİK PR./

    2019
  • DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/BESLENME VE DİYETETİK PR./

    2018
  • DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/

    2018 2013

Yönetimsel Görevler

  • Anabilim Dalı Başkanı

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2023
  • Bölüm Başkanı

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2023
  • Komisyon Üyeliği

    NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ

    2018 2013
  • Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği

    NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ

    2018 2013

Verilen Dersler

  • 2022-2023

    Ders Adı:Mezuniyet Projesi Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Seminer Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Beslenme ve Diyetetik Alanında Klinik Uygulamalar-1 Ders Saati: 8 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Mesleğe Giriş ve Deontoloji Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Beslenmede Güncel Konular Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Seminer I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Seminer Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Mezuniyet Projesi I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Seminer Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Yüksek Lisans Tez Çalışması I Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Beslenmeye Giriş Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2022-2023

    Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Yüksek Lisans Tez Çalışması I Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Toplum Beslenmesi Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:İleri Beslenme I Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Mezuniyet Projesi I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Seminer I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2021-2022

    Ders Adı:Beslenmeye Giriş Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Seminer II Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Seminer I Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Yüksek Lisans Tez Çalışması II Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Yüksek Lisans Tez Çalışması I Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Antropometri Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:İleri Beslenme II Ders Saati: 4 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:İleri Beslenme I Ders Saati: 4 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Seminer II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Seminer I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Mezuniyet Projesi II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Mezuniyet Projesi I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Beslenmeye Giriş II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Beslenmeye Giriş I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Tez Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Tez Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Mezuniyet Projesi II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Mezuniyet Projesi II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Mezuniyet Projesi I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Mezuniyet Projesi I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Seminer II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Seminer II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Seminer I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Seminer I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri Uygulaması II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri Uygulaması II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri Uygulaması I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri Uygulaması I Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:İleri Beslenme II Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:İleri Beslenme II Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Ağırlık Yönetimi ve Denetimi Ders Saati: 2 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Antropometri Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:Antropometri Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:İleri Beslenme I Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2018-2019

    Ders Adı:İleri Beslenme I Ders Saati: 3 , Türkçe,Yüksek Lisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:Beselnmeye Giriş-Hemşirelik Bölümü Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:Beslenme ve Diyetetikte Temel Kavramlar Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:Besin Kontrolü ve Mevzuatı Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:Beslenme Uygulamaları II Ders Saati: 7 , Türkçe,Lisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Beslenme Uygulamaları II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Besin Hazırlama ve Pişirme Teknikleri Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Mesleki Oryantasyon Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Seçmeli Staj Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Sporcuların Beslenmesi Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Proje Çalışması I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Beslenme UygulamalarıI Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Beslenme Terminolojisi Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Toplum Sağlığı Stajı Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Proje Çalışması II Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Diyetetik Uygulamaları II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Beslenme Uygulamaları II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Besin Kontrolü ve Mevzuatı Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Besin Hazırlama ve Pişirme Yöntemleri Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Proje Çalışması II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Toplum Sağlığı Uygulamaları Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri Uygulamaları II Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Diyetetik Uygulamaları II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Beslenme Uygulamaları II Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Besin Kontrolü ve Mevzuatı Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Besin Hazırlama ve Pişirme Yöntemleri Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Sporcuların Beslenmesi Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Proje Çalışması I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Toplu Beslenme Sistemleri Uygulamaları I Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Seçmeli Beslenme Uygulamaları Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Diyetetik Uygulamaları I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Beslenme Uygulamaları I Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:Besin Hazırlama ve Pişirme Teknikleri Ders Saati: 6 , Türkçe,Lisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:Mesleki Oryantasyon Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Beslenmeye Giriş Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Besin Kontrolü ve Mevzuatı Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:Beslenme İlkeleri Ders Saati: 4 , Türkçe,Lisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:Beslenme Uygulamaları I Ders Saati: 8 , Türkçe,Lisans

Yayınlar & Eserler

MAKALELER

Genç Cimnastikçilerde Arı Ürünlerinin Egzersiz Performansına ve Kan Kimyası Özelliklerine Etkisi

SARITAŞ NAZMİ, SOYLU MELTEM, AKDOĞAN HAKAN, SİLİCİ SİBEL Spor Bilimleri Arastirmalari Dergisi,cilt.8, ss.674-687, 2023 (EBSCO, Wilson, SportDiscus dergi )

DETERMINE THE EFFECTS OF FERMENTED AND PROBIOTIC ADDED DAIRY PRODUCTS ON DENTAL HEALTH PARAMETERS AND QUALITY OF HEALTH

Çevik İrem, TOPTAŞ BIYIKLI EZGİ, BIYIKLI ALİ EMRAH, SOYLU MELTEM, ÇELİK FATMA Turkish Journal of Health and Sport,cilt.4, ss.81-85, 2023 (EBSCOhost, Index Copernicus, EBSCO CINAHL Ultimate dergi )

Radyasyon Onkologları İçin Beslenmede Temel Kavramlar

Bağış İbrahim Halil, SOYLU MELTEM Türkiye Klinikleri Radyasyon Onkolojisi Özel Konular,cilt., ss.1-7, 2022 (Web of Science, Emerging Sources Citation Index (ESCI), Scopus, EBSCO, CINAHL, EMBASE/Excerpta Medica, Index Copernicus, DOAJ, Gale, and Tubitak TR index. dergi )

Environmental impacts and diet quality of popular diet models compared to Turkeys national nutrition guidelines

KEMALOĞLU MEHMETCAN, ÖNER NESLİHAN, SOYLU MELTEM Nutrition &Dietetıcs Wiley,cilt., ss.1-9, 2022 (SCI-Expanded dergi )

Determination of malnutrition risk in paediatrics patients with two screening tools: Is pyms or strongkids effective?

BAŞMISIRLI EDA, ŞAHİN HABİBE, SOYLU MELTEM, İNANÇ NERİMAN, KENDİRCİ MUSTAFA Progress in Nutrition,cilt.24, ss.1-8, 2022 (SCI-Expanded dergi )

Histological, Hematological and Biochemical Effects of Bee Bread on DSS-Induced Colitis Model in Rats

SİLİCİ SİBEL, ÖZER SERHAT, OKAN OFLAMAZ ASLI, aycı batuhan, SOYLU MELTEM, DOĞANYİĞİT ZÜLEYHA ECronicon Pharmacology and Toxicology,cilt.10, ss.45-52, 2022 (Pubmed, Google Scholar dergi )

Four-site skinfolds thickness percentiles of schoolchildren and adolescents in Turkey

SOYLU MELTEM, ŞENSOY NAZLI, DOĞAN İSMET, DOĞAN NURHAN, MAZICIOĞLU MUSTAFA MÜMTAZ, ÖZTÜRK AHMET Public Health Nutrition,cilt.24, ss.-, 2021 (SCI dergi )

Relationship Between Dairy Consumption and Abdominal Obesity

YAŞAR FIRAT YAĞMUR, İNANÇ NERİMAN, SOYLU MELTEM, BAŞMISIRLI EDA, ÇAPAR ASLI GİZEM, AYKEMAT YUSUF Journal of the American College of Nutrition,cilt., ss.-, 2021 (SCI-Expanded dergi )

Nutrition and Health Conditions of Beekeepers in Turkey: A Pilot Study

SOYLU MELTEM, SÖNMEZ MEHMET, SİLİCİ SİBEL Mellifera,cilt.21, ss.29-48, 2021 (ASOS dergi )

The effects of feeding obese rats with bee bread on leptin and ghrelin expression

DOĞANYİĞİT ZÜLEYHA,YAKAN BİRKAN,SOYLU MELTEM,KAYMAK EMİN,SİLİCİ SİBEL TURKISH JOURNAL OF ZOOLOGY,cilt.44, ss.114-125, 2020 (SCI dergi )

Histological, immunohistochemical and biochemical effects of bee bread on stomach tissue of obese rats

DOĞANYİĞİT ZÜLEYHA,YAKAN BİRKAN,SOYLU MELTEM,KAYMAK EMİN,OKAN ASLI,SİLİCİ SİBEL Bratislava Medical Journal,cilt.121, ss.504-511, 2020 (SCI-Expanded dergi )

TAM BUĞDAY EKMEĞİ TÜKETENLERDE KRONİK HASTALIKLARIN SAPTANMASI VE TÜKETİCİLERİN BİLGİ DÜZEYLERİ: KAYSERİ ÖRNEĞİ

SOYLU MELTEM,İNANÇ NERİMAN,DEMİRCİOĞLU EDA,YAŞAR YAĞMUR SAĞLIK BİLİMLERİ DERGİSİ,cilt., ss.-, 2019 (TR DİZİN dergi )

Health-related quality of life and perceived health status of Turkish population

DİNÇ HORASAN GÖNÜL,TARI SELÇUK KEVSER,SAKARYA SİBEL,SÖZMEN MELİH KAAN,ERGÖR GÜL,SOYLU MELTEM QUALITY OF LIFE RESEARCH,cilt.28, ss.2099-2109, 2019 (SCI dergi )

Determination of risk factors of the youth for coronary heart disease based on gender

ÖZEN BETÜL,CEYHAN ÖZLEM,KAYA ERTEN ZELİHA,SOYLU MELTEM International Journal of Contemporary Research and Review,cilt.9, ss.20613-20620, 2018 (Index Copernicus dergi )

The effect of enteral nutrition support on muscle functioncapacity and pulmonary functions in malnourished patientswith Chronic Obstructive Pulmonary Disease

MATARACI DEĞİRMENCİ DUYGU,ŞAHİN HABİBE,SOYLU MELTEM Progress in Nutrition,cilt.20, ss.120-127, 2018 (SCI-Expanded dergi )

Glycemic index for sucrose, corn syrup and honey entrained highbush cranberry juice

SOYLU MELTEM International Journal of Contemporary Research and Review,cilt.9, ss.20253-20258, 2018 (İndex Copernicus dergi )

The relationship between plasma total antioxidant capacityand dietary antioxidant status in adults with type 2 diabetes

ÇAPAŞ MERVE,KANER GÜLŞAH,SOYLU MELTEM,İNANÇ NERİMAN,DEMİRCİOĞLU EDA Progress in Nutrition,cilt.20, ss.67-75, 2018 (SCI-Expanded dergi )

Üniversite öğrencilerinin bal tüketim tercihleri/Honey consumption preferences of university students

SOYLU MELTEM,SİLİCİ SİBEL Journal of Human Sciences,cilt.15, ss.386-, 2018 (Index Copernicus International, EBSCO dergi )

Fish consumption preferences of people living in three different socioeconomic regions of Kayseri

SOYLU MELTEM 3. SEKTÖR SOSYAL EKONOMİ DERGİSİ,cilt.53, ss.463-476, 2018 (TR DİZİN dergi )

Uluslararası öğrencilerin beslenme durumu ve Kayseri beslenme kültürüne oryantasyonu

SOYLU MELTEM Journal of Tourism and Gastronomy Studies,cilt.6, ss.312-322, 2018 (Index Copernicus International, ULAKBİM TR Dizin, ASOS dergi )

Determination of risk factors of the youth for coronary heart disease based on gender

ÖZEN BETÜL,CEYHAN ÖZLEM,KAYA ERTEN ZELİHA,SOYLU MELTEM International Journal of Contemporary Research and Review,cilt.9, ss.20613-20620, 2018 (Index Copernicus dergi )

Effects of royal jelly and honey mixture on some hormones in young males performing maximal strength workout

BÜYÜKİPEKCİ SERDAR,SARITAŞ NAZMİ,SOYLU MELTEM,MISTIK SELÇUK,SİLİCİ SİBEL Physical education of students,cilt.22, ss.308-315, 2018 (Biyoloji dergi )

Honey consumption preferences of university students pÜniversite öğrencilerinin bal tüketim tercihleri

SOYLU MELTEM,SİLİCİ SİBEL Journal of Human Sciences,cilt.15, ss.386-, 2018 (Biyoloji dergi )

Relationship between red blood cell membrane fatty acid composition and dietary fatty acids level in obese adolescents with/without metabolic syndrome

GÜNEŞ ÖMER,SOYLU MELTEM,İNANÇ NERİMAN,TAŞÇILAR EMRE,SERTOĞLU ERDİM,TAŞ AHMET,SERDAR MUHİTTİN ABDULKADİR,ÖZCAN OKAN Progress in Nutrition,cilt.20, ss.648-658, 2018 (SCI-Expanded dergi )

The effect of enteral nutrition support on muscle functioncapacity and pulmonary functions in malnourished patientswith Chronic Obstructive Pulmonary Disease

Değirmenci Duygu,ŞAHİN HABİBE,SOYLU MELTEM Progress in Nutrition,cilt.20, ss.120-127, 2018 (SCI-Expanded dergi )

Effects of royal jelly and honey mixture on some hormones in young males performing maximal strength workout

BÜYÜKİPEKCİ SERDAR,SARITAŞ NAZMİ,SOYLU MELTEM,MISTIK SELÇUK,SİLİCİ SİBEL Physical education of students,cilt.22, ss.308-315, 2018 (ESCI: Emerging Sources Citation Index dergi )

İskemi/Reperfüzyon Hasarı Oluşturulan Ratlarda Melatoninin Böbrek Fonksiyonları üzerine Etkisi

NİSARİ MUSTAFA,İNANÇ NERİMAN,SOYLU MELTEM,YAŞAR YAĞMUR,Başmısırlı Eda,KAVUTÇU MUSTAFA Sağlık Bilimleri Dergisi,cilt.27, ss.217-220, 2018 (TR DİZİN dergi )

Nutritional Status and Quality of Life in Lung Cancer Patients

KÜÇÜKKATIRCI SEMA,ŞAHİN HABİBE,SOYLU MELTEM,ÇİÇEK BETÜL Studies on Ethno-Medicine,cilt.11, ss.268-277, 2017 (Index copernicus international, Applied Social Sciences Index Abstracts, CAB, Eurosion Scientific Journal Index, Abstract and global health databases, dergi )

Nutritional Status and Quality of Life in Lung Cancer Patients

KÜÇÜKKATIRCI SEMA,ŞAHİN HABİBE,SOYLU MELTEM,ÇİÇEK BETÜL Studies on Ethno-Medicine,cilt.11, ss.268-277, 2017 (index copernicus dergi )

Glycemic index values of monofloral Turkish honeys and the effect oftheir consumption on glucose metabolism

ATAYOĞLU TİMUÇİN,SOYLU MELTEM,SİLİCİ SİBEL,İNANÇ NERİMAN TURKISH JOURNAL OF MEDICAL SCIENCES,cilt.46, ss.483-488, 2016 (SSCI dergi )

The relationship between dietary calcium intake and serum lipoprotein levels and anthropometric measurements

OĞUZHAN GÜLMEZ MELEK,İNANÇ NERİMAN,OĞUZHAN ABDURRAHMAN,SOYLU MELTEM,KANER GÜLŞAH,EREZ RUŞEN Studies on Ethno-Medicine,cilt.10, ss.28-38, 2016 (Applied Social Sciences Index and Abstracts, CAB Abstract and Global Health Databases, Index Copernicus International dergi )

Evaluation of malnutrition detected with the Nutritional Risk Screening 2002 (NRS2002) and the quality of life in hospitalized patients with chronic obstructive pulmonary disease

ARSLAN MAHİR,SOYLU MELTEM,KANER GÜLŞAH,İNANÇ NERİMAN,DEMİRCİOĞLU EDA HIPPOKRATIA,cilt.20, ss.147-152, 2016 (SCI-Expanded dergi )

Obezite oluşumunda çevresel etmenler

SOYLU MELTEM Türkiye Klinikleri Beslenme ve Diyetetik,cilt.2, ss.6-11, 2016 (Türkiye Atıf DiziniTürkiye Klinikleri Tıp Veri Tabanı dergi )

Bal ve glisemik indeks

SİLİCİ SİBEL,SOYLU MELTEM Turkish Journal of Agriculture- Food Science and Technology,cilt.3, ss.283-293, 2015 (TR DİZİN dergi )

Glycemıc index values of multifloral Turkish honeys and effect of their consumption on glucose metabolism

SOYLU MELTEM,ATAYOĞLU TİMUÇİN,İNANÇ NERİMAN,SİLİCİ SİBEL Journal of Apicultural Research,cilt.54, ss.155-162, 2015 (SSCI dergi )

Evaluation of nutritional status of patients with depression

KANER GÜLŞAH,SOYLU MELTEM,YÜKSEL NİMET,İNANÇ NERİMAN,ONGAN DİLEK,DEMİRCİOĞLU EDA BioMed Research International,cilt.2015, ss.1-9, 2015 (SCI-Expanded dergi )

Çocuklarda nütrisyon durumunun değerlendirilmesinde kullanılan tarama yöntemleri nelerdir?

SOYLU MELTEM Türkiye Klinikleri Beslenme ve Diyetetik Özel Dergisi,cilt.1, ss.3-8, 2015 (Türkiye Atıf DiziniTürkiye Klinikleri Tıp Veri Tabanı dergi )

Nütrisyonel genomiks, İnsan yaklaşımı

YABANCI AYHAN NURCAN,SOYLU MELTEM Türkiye Klinikleri Beslenme ve Diyetetik,cilt.1, ss.25-30, 2015 (Türkiye Atıf Dizini, Türkiye Klinikleri Tıp Veri Tabanı dergi )

Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerine başvuran yaşlıların başvurma nedenlerinin araştırılması

BULDUK EMRE ÖZGÜR,Bulduk Sıdıka,SOYLU MELTEM Akdeniz İnsani Bilimler Dergisi,cilt.3, ss.23-30, 2013 (TR DİZİN dergi )

Grip salgını ve beslenme

KESİCİ CENGİZ,SOYLU MELTEM,ÇAKIR BİRİZ Standard,cilt.49, ss.88-91, 2010 (Endekste taranmıyor dergi )

Dondurma tüketimi

KESİCİ CENGİZ,SOYLU MELTEM Standad,cilt.49, ss.36-37, 2010 (Endekste taranmıyor dergi )

Reklamlar ve beslenme

KESİCİ CENGİZ,ILGAZ ŞENİZ,SOYLU MELTEM Standard,cilt.49, ss.66-70, 2010 (Endekste taranmıyor dergi )

Tam buğday unundan yapılan ekmekler

KESİCİ CENGİZ,SOYLU MELTEM,BİLİCİ SANİYE Standard,cilt.48, ss.54-59, 2009 (Endekste taranmıyor dergi )

KONFERANS & SEMPOZYUM & HAKEMLİ KONGRE & ULUSAL TOPLANTI & BİLDİRİ KİTAPLARINDA YER ALAN YAYINLAR

The effect of anti-inflammatory nutrition on dietary inflammatory and SLEDAI disease activity index scores in individuals with systemic lupus erythematosus KARAKAŞ LEYLA, TOPTAŞ BIYIKLI EZGİ, SOYLU MELTEM, ÇELİK FATMA

2. International Epigenetics Congress, İstanbul, TÜRKİYE , ss.1-32, 2023.11.15

DETERMINATION OF MALNUTRITION RISK IN PAEDIATRICSPATIENTS WITH TWO SCREENING TOOLS: IS PYMS ORSTRONGKIDS EFFECTIVE? başmısırlı eda,ŞAHİN HABİBE,SOYLU MELTEM,İNANÇ NERİMAN

41st ESPEN Congress,, Krakow, POLONYA , ss.138-139, 2022.09.03

YETİŞKİNLERDE D VİTAMİNİ TAKVİYESİNİN İNSÜLİN DİRENCİ ÜZERİNE ETKİSİ ERTAL EZGİ,SOYLU MELTEM,ÇELİK FATMA

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, , , ss.-, 2020.01.15

Adölesanlarda Besin Tercihleri ve Abdominal Obezite KAHRAMAN SEVDE,SOYLU MELTEM,ÇELİK FATMA

2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, , , ss.-, 2019.10.10

The Association of Development of Constipation with Nutrition and Physical Activity in Textile Workers YILDIZ SEVDE,ÇELİK FATMA,SOYLU MELTEM,ERTAL EZGİ

11. Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Kongresi, , TÜRKİYE , ss.-, 2019.03.27

The Relationship Between Obesity and Nutritional Preferences of Children with Dyslexia in School Age KAHRAMAN SEVDE,SOYLU MELTEM,ERDEM YAREN NESLİŞAH,ÇELİK FATMA

7th International Congress on Maternal Infant Nutrition in the First 1000 Days, Istanbul, TÜRKİYE , ss.118-119, 2019.03.26

Sürdürülebilirliğin Günlük Yaşama Yansıması Olarak Vejetaryen ve Vegan Diyetlerinin Karşılaştırılması SİNAN SONER,SOYLU MELTEM,ÇELİK FATMA

Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, Ankara, TÜRKİYE , ss.75-, 2019.03.20

Ekolojik Dengenin Korunmasına Katkı Sağlayan Organik Besinlerin Tüketimi ile Sağlık Bilinci Arasındaki İlişki ÇELEBİ FURKAN,SOYLU MELTEM,ÇELİK FATMA

1. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi, Ankara, TÜRKİYE , ss.-, 2019.03.16

Glycemic Index For Sucrose, Corn Syrup And Honey Entrained Highbush Cranberry Juice SOYLU MELTEM

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, TÜRKİYE , ss.65-65, 2018.10.12

Is there a relationship between dairy products consumption and abdominal obesity in adolescents? YAŞAR YAĞMUR,İNANÇ NERİMAN,SOYLU MELTEM,DEMİRCİOĞLU EDA

40th ESPEN Congress, Madrit, İSPANYA , ss.264-264, 2018.09.01

Nutrient intake of crohn’s patients: is there consistency between CDAI, SGA and BMI? İNANÇ NERİMAN,SOYLU MELTEM,YAŞAR YAĞMUR,DEMİRCİOĞLU EDA,TİKEN MURAT

40th ESPEN Congress, Madrid, İSPANYA , ss.214-214, 2018.09.01

Effects of bee bread on apoptosis in hypothalamus in obese rats DOĞANYİĞİT ZÜLEYHA,YAKAN BİRKAN,SOYLU MELTEM,KAYMAK EMİN,SİLİCİ SİBEL

3 rd International Congress of Turkish Neuroendocrinology Society, Malatya, TÜRKİYE , ss.-, 2018.06.29

Kayseri’de Balık Tüketimi ve Kronik Hastalıklarla İlişkisi SOYLU MELTEM

7.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, TÜRKİYE , ss.134-, 2018.04.15

Tip2 Diyabette Antioksidan Alımı ile HbA1C Arasındaki İlişki ÇAPAŞ MERVE,KANER GÜLŞAH,SOYLU MELTEM,DEMİRCİOĞLU EDA,İNANÇ NERİMAN

9. Klinik Enteral ve Parenteral Nütrisyon Kongresi, Antalya, TÜRKİYE , ss.-, 2018.03.22

Zayıflama diyeti uygulayan bireylerde kaygı düzeyinin saptanması ŞENEN MÜNEVVER,SOYLU MELTEM,YAŞAR YAĞMUR,İNANÇ NERİMAN

2. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE , ss.92-93, 2017.11.26

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Öğrencilerinin Meyve ve Sebze Tüketim Durumu ve İlişkin Faktörler SOYLU MELTEM,YAŞAR YAĞMUR,DEMİRCİOĞLU EDA,NİSARİ MUSTAFA,AYKUT MUALLA,İNANÇ NERİMAN

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Gastrointestinal Hastalıklar, İzmir, TÜRKİYE , ss.47-47, 2017.10.07

Chorn Hastalarının Besin Tüketim Durumları: CDAİ, SGD ve Beden Kitle İndeksi Ile Uyumlu mu? YAŞAR YAĞMUR,İNANÇ NERİMAN,SOYLU MELTEM,DEMİRCİOĞLU EDA,TİKEN MURAT

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Gastrointestinal Hastalıklar, İzmir, TÜRKİYE , ss.21-21, 2017.10.05

Glycemic index values of highbush cranberry juice (Viburnum opulus) with honey SOYLU MELTEM,İNANÇ NERİMAN,ATAYOĞLU ALİ TİMUÇİN,SİLİCİ SİBEL

45 th Apimondia International Apicultural Congress, , , ss.176-176, 2017.09.29

Gençler süt ve ürünlerini yeterli oranda tüketiyor mu? SOYLU MELTEM

1.Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, TÜRKİYE , ss.39-, 2017.05.26

Kayseri İli Semt Pazarlarında Tüketime Sunulan Beyaz Peynirlerde Brucella spp. Varlığının İncelenmesi SOYLU MELTEM,İNBAŞI ELİF GÖKÇE,DEMİRCİOĞLU EDA,YAŞAR YAĞMUR

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, TÜRKİYE , ss.106-, 2017.05.26

Sağlıklı Beslenmeye Engel Yok: Görme Engelli Çocukların Beslenme ve Sağlık durumlarının Geliştirilmesi SOYLU MELTEM,YAŞAR YAĞMUR,DEMİRCİOĞLU EDA,YAR ÖZLEM,YAVUZ GÜLNUR,GÜLER AHSEN

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, Ankara, TÜRKİYE , ss.94-94, 2017.05.13

Yaşlılarda B-Hidroksi B-Metil Bütirat Kullanımının Vücut Kas Kitlesine Etkisi SOYLU MELTEM

Hacettepe Beslenme Günleri, , TÜRKİYE , ss.-, 2017.05.13

Risk Gruplarında Besin Destekleri Kullanımı DEMİRYOL FEYZA GİZEM NUR,SOYLU MELTEM,YAŞAR YAĞMUR,DEMİRCİOĞLU EDA

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, Ankara, TÜRKİYE , ss.96-96, 2017.05.13

Kayseri Semt Pazarlarında Satılan Bal ve Pekmezin İlave Şeker İçeriğinin Saptanması ve Türk Gıda Kodeksine Uygunluğunun İncelenmesi YÜRÜM KİRAZ,BENLİ BESTE,KARAGÖZ ŞEYMA,SOYLU MELTEM,YAŞAR YAĞMUR

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, Ankara, TÜRKİYE , ss.110-110, 2017.05.13

Effects of Nutrition Education on General Health andNutritional Status of Pregnant Women SOYLU MELTEM

II. International Conference on Sustainable Development (ICSD), Üsküp, MAKEDONYA , ss.204-212, 2016.11.19

Use of Iodized Salt Status at Food Service Institutions in Kayseri SOYLU MELTEM,YAŞAR YAĞMUR,DEMİRCİOĞLU EDA,İNANÇ NERİMAN

II. International Conference on Sustainable Development (ICSD), Üsküp, MAKEDONYA , ss.102-102, 2016.11.19

Nutrition Education By Peer Education Model in University Students SOYLU MELTEM,YAŞAR YAĞMUR,DEMİRCİOĞLU EDA,İNANÇ NERİMAN

II. International Conference on Sustainable Development (ICSD), Üsküp, MAKEDONYA , ss.103-103, 2016.11.19

Determination of coronary heart disease riskfactor prevalence conditions in the young ÖZEN BETÜL,CEYHAN ÖZLEM,KAYA ERTEN ZELİHA,SOYLU MELTEM

Acute Cardiovascular Care 2016 Congress, Lisbon, PORTEKİZ , ss.153-154, 2016.10.17

Toplu Beslenme İşletmelerinde Çalışanların İyotlu Tuz Kullanımı Farkındalık Düzeyleri SOYLU MELTEM,DEMİRCİOĞLU EDA,ERGİNSOY AHSEN,YÜKSEL ŞÜHEYDA,TOSUNBAYRAKTAR RAVZA,DENİZ FATMA BETÜL,İNANÇ NERİMAN

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, TÜRKİYE , ss.124-124, 2016.10.07

Kayseri’de Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda İyotlu Tuz Kullanım Durumunun Saptanması SOYLU MELTEM,ERGİNSOY AHSEN

Türkiye 12.Gıda Kongresi, Edirne, TÜRKİYE , ss.432-432, 2016.10.07

Low Serum 25(OH)D Levels Are Not Associated Wıth Obesity In Turkish Adults KANER GÜLŞAH,İNANÇ NERİMAN,SOYLU MELTEM,DEMİRCİOĞLU EDA,ÜNLÜHİZARCI KÜRŞAD,ÖZTÜRK AHMET

38. ESPEN 2016, Kopenhag, DANİMARKA , ss.35-36, 2016.09.20

Glycemic index values of multifloral Turkish honeysand effect of their consumption on glucose metabolism SOYLU MELTEM,ATAYOĞLU ALİ TİMUÇİN,İNANÇ NERİMAN,SİLİCİ SİBEL

13.Asian apicultural association Conference 2016, Jeddah, SUUDİ ARABİSTAN , ss.125-125, 2016.04.26

Okul Sağlığı ve Beslenme Uygulamaları Ülke Örnekleri SOYLU MELTEM

Ulusal Çocuk, Ergen Ve Yetişkin Obezitesi Kongresi, Antalya, TÜRKİYE , ss.2-6, 2016.04.10

Uluslararası Öğrencilerin Beslenme Durumu ve Kayseri Beslenme Kültürüne Oryantasyonu SOYLU MELTEM

Gastronomi Kongresi(Zirvesi), Ankara, TÜRKİYE , ss.80-80, 2016.03.25

İnsülin Direncinde İnflamasyonun Rolü SOYLU MELTEM

5.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, TÜRKİYE , ss.46-50, 2016.03.13

Anne ve Çocuk Beslenmesinde Süt ve Süt Ürünlerinin Önemi Ve Sağlık Üzerine Etkileri Ve Ülkemizdeki Tüketimi SOYLU MELTEM

4. Fetal Hayattan Çocukluğa ”İlk 1000 Gün” Gebe Ve Çocuk Beslenmesi Kongresi, Ankara, TÜRKİYE , ss.97-100, 2016.03.05

Determination of the Glycemic Index of Gilaburu Viburnum opulus Juice That Is Specific to Kayseri SOYLU MELTEM

International Conference on Sustainable Development, Belgrad, SIRBİSTAN , ss.28-28, 2016.01.03

Beslenme Kültürünün Aktarılmasında Yaşlılarımız (Kapadokya Bölgesi Örneği SOYLU MELTEM,DEMİRCİOĞLU EDA,Düzgün Ferhan,TUFAN SİNEM NUR

Yaşlı Dostu Kentler Sempozyumu, Ankara, TÜRKİYE , ss.429-430, 2015.11.27

Yaşlıların Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesinde Kullanılan Güncel Bilimsel Yöntemler SOYLU MELTEM,DEMİRCİOĞLU EDA

Yaşlı Dostu Kentler Sempozyumu, Ankara, TÜRKİYE , ss.464-467, 2015.11.27

Determination of The Relationship Between Dietary Intake of Antioxidants And TotalAntioxidant Capacity in Patients With Type 2 Diabetes Mellitus. ÇAPAŞ MERVE,KANER GÜLŞAH,SOYLU MELTEM,İNANÇ NERİMAN,DEMİRCİOĞLU EDA

ESPEN-2015, Lisbon, PORTEKİZ , ss.126-126, 2015.09.08

Kayseri’de Mobilya Sanayisinde Çalışan İşçilerin Beslenme Durumunun Saptanması KANER GÜLŞAH,SOYLU MELTEM,DEMİRCİOĞLU EDA,İNANÇ NERİMAN,TENGİZLER MERVE,DÜNDAR ELİF NUR,TİKEN MURAT

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, Ankara, TÜRKİYE , ss.75-75, 2015.06.27

Effect of probiotic prebiotics supplements containing bifidobacterium lactis and chicory inulin to the body composition in obese individuals SOYLU MELTEM,KANER GÜLŞAH,İNANÇ NERİMAN

22nd European Congress on Obesity, Prag, ÇEK CUMHURİYETİ , ss.103-, 2015.05.06

Anthropometric Approach to Insulin Resistance Neck Circumference Measurement KANER GÜLŞAH,SOYLU MELTEM,İNANÇ NERİMAN

22nd European Congress on Obesity, Prag, ÇEK CUMHURİYETİ , ss.207-, 2015.05.06

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalarında Beslenme Durumu ile Yaşam Kalitesi Arasındaki İlişki ARSLAN MAHİR,SOYLU MELTEM,KANER GÜLŞAH,İNANÇ NERİMAN,DEMİRCİOĞLU EDA

9. Klinik Enteral ve Parenteral Nütrisyon Kongresi, Antalya, TÜRKİYE , ss.-, 2015.03.22

Association of anthropometric measurement methods with cardiovascular disease risk findings from Turkish Chronic Diseases and Risk factors Survey SÖZMEN MELİH KAAN,ÜNAL BELGİN,KALACA SİBEL,DİNÇ HORASAN GÖNÜL,YARDIM NAZAN,BUZGAN TURAN,KESKİNKILIÇ BEKİR,EKİNCİ HALİL,EKİNCİ BANU,HÜLÜR ÜNAL,SARIOĞLU GÜLAY,SOYLU MELTEM,ERGÖR GÜL

7th European Public Health Conference, Glasgow, İSKOÇYA , ss.166038-, 2014.10.01

Effects of Local Turkish Honey on Serum Insulin Glucose HbA1c ve C peptide Levels of Healthy Volunteers SİLİCİ SİBEL,SOYLU MELTEM

2nd International Congress on Food Technology, İzmir, TÜRKİYE , ss.-, 2014.06.03

Complementary and Alternative Medicine (CAM) Use Among Children and Adolescent Patients SOYLU MELTEM,KANER GÜLŞAH,DEMİRCİOĞLU EDA,İNANÇ NERİMAN

World Conference on Health Sciences, Antalya, TÜRKİYE , ss.49-, 2014.04.27

Besinlerin Glisemik İndekslerinin Belirlenmesi: Kestane Balı Örneği SOYLU MELTEM,İNANÇ NERİMAN,SİLİCİ SİBEL

50.Ulusal Diyabet Kongresi, Antalya, TÜRKİYE , ss.231-231, 2014.04.27

Monofloral Türk Ballarının Sağlıklı Gönüllülerde Serum İnsulin, Glukoz, HBA1C ve C-Peptid Kondantrasyonları Üzerine Etkileri SİLİCİ SİBEL,SOYLU MELTEM,İNANÇ NERİMAN,ATAYOĞLU ALİ TİMUÇİN

50. Ulusal Diyabet Kongresi, Antalya, TÜRKİYE , ss.232-232, 2014.04.27

Effect of Nutrition Education on The Nutritional Status of Low Income Pregnant Women in Cubuk Turkey SOYLU MELTEM

DIETS2/EFAD Conference VII, Garda, İTALYA , ss.-, 2013.12.05

Kayseri’ de Bal Tüketimi ve Tüketicilerin Bala İlişikin Bilgi Düzeyleri KANER GÜLŞAH,SOYLU MELTEM,DEMİRCİOĞLU EDA,İNANÇ NERİMAN

TGDF Gıda Kongresi 2013, Antalya, TÜRKİYE , ss.36-, 2013.11.14

Kayseri’ de Bal Tüketimi ve Tüketicilerin Bala İlişkin Bilgi Düzeyleri KANER GÜLŞAH,SOYLU MELTEM,DEMİRCİOĞLU EDA,İNANÇ NERİMAN

Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu Gıda Kongresi-2013, Antalya, TÜRKİYE , ss.38-38, 2013.11.14

Türkiye’ de 10 yıllık koroner kalp hastalığı gelişme riski düzeyine göre yüksek LDL-kolesterol farkındalık, tedavi ve kontrol düzeylerini etkileyen etmenler SÖZMEN MELİH KAAN,ÜNAL BELGİN,KALAÇA SİBEL,DİNÇ HORASAN GÖNÜL,YARDIM NAZAN,BUZGAN TURAN,KESKİNKILIÇ BEKİR,EKİNCİ HALİL,EKİNCİ BANU,HÜLÜR ÜNAL,SARIOĞLU GÜLAY,SOYLU MELTEM,ERGÖR GÜL

16.Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, Antalya, TÜRKİYE , ss.628-628, 2013.10.31

The Evaluation of Nutrition Status in Patients With Depression ALPASLAN NİMET,SOYLU MELTEM,İNANÇ NERİMAN

35.ESPEN CONGRESS, Leipzig, ALMANYA , ss.83-83, 2013.09.01

Sağlık, Spor ve Diyetisyene Bakış SOYLU MELTEM

Sporda Beslenme Stratejileri Sempozyumu, İstanbul, TÜRKİYE , ss.13-15, 2009.11.14

Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Süt SOYLU MELTEM

1.Ulusal Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi Kongresi, Muğla, TÜRKİYE , ss.37-38, 2006.11.12

Toplu Beslenme Sistemlerinde Çalışan Bireylerin Beslenme Durumunun Saptanması ve Fiziksel Aktivitelerinin Değerlendirilmesi KAHRAMAN SEVDE,SOYLU MELTEM,Karğın Merve,ÇELİK FATMA

8. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi, , TÜRKİYE , ss.-,

KİTAP & KİTAP BÖLÜMLERİ

EPİLEPSİ TEDAVİSİNDE KETOJENİK DİYET VE TÜRLERİ Güngör Gülsüm Meryem, ÇELİK FATMA, SOYLU MELTEM

Beslenmede Güncel Konular -15, Muhittin Tayfur, Hülya Yardımcı,Editör, Hatipoğlu Yayınevi Ankara, ss.67-80, 2023

İlk 1000 Gün Beslenmesi SOYLU MELTEM, ÇELİK FATMA

Özel Durumlarda Beslenme, Tuba Kayan Tapan,Editör, Nobel Tıp Kitapevleri İstanbul, ss.-, 2023

Öğrenmenin Uygulanması ve Değerlendirilmesi SOYLU MELTEM, ÖZÇELİKÇİ BÜŞRA, ÇELİK SİNEM

Beslenme Danışmanlığı ve Eğitimi Rehberi, Çelik Fatma, Soylu Meltem,Editör, Nobel Tıp Kitabevleri Ankara, ss.301-333, 2022

Bölüm1-Bölüm4 SOYLU MELTEM

Diyetetik ve Beslenme Vaka Çalışmaları, Çelik Fatma, Soylu Meltem,Editör, Nobel Tıp Kitabevleri Ankara, ss.3-21, 2022

Postbiyotikler Başakın Betül Gülfem, SOYLU MELTEM

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-13, Tayfur Muhittin, Soylu Meltem,Editör, Hatipoğlu Yayıncılık Ankara, ss.145-171, 2022

İklim Krizinin Gıda Fiyatları ve Beslenme Üzerindeki Yıkıcı Etkileri SOYLU MELTEM

Dünya Senin Ellerinde, Mızıkacı Müberra,Editör, Yeni İnsan İSTANBUL(AVR), ss.91-109, 2022

Radyasyon Onkologları İçin Beslenmede Temel Kavramlar Bağiş Halil İbrahim, SOYLU MELTEM

Radyasyon Onkolojisinde Nütrisyonel Konular, Beste Atasoy, Birsen Demirel,Editör, Türkiye Klinikleri Radyasyon Onkolojisi Ankara, ss.1-7, 2022

İrtifa ve Beslenme Bağış İbrahim Halil, SOYLU MELTEM

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-11, Tayfur Muhittin,Editör, Hatipoğlu Yayınılık Ankara, ss.139-179, 2021

Besine Dayalı Beslenme Rehberleri SOYLU MELTEM,ÇELİK FATMA

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-9, Muhittin Tayfur, Perim Türker,Editör, Hatipoğlu Yayıncılık Ankara, ss.1-32, 2020

Gebelik ve Beslenme ÇELİK FATMA, SOYLU MELTEM

Anne ve Çocuk Sağlığı, Selmin Köse,Editör, Eğiten kitap İSTANBUL(AVR), ss.319-356, 2020

Çocuk ve Beslenme SOYLU MELTEM,ÇELİK FATMA

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile İlk Yardım, Didem Yücel Elitez,Editör, Eğiten Kitap yayıncılık Ankara, ss.151-165, 2019

Diyet,Gebelik ve Laktasyon SOYLU MELTEM

Klinik Uygulamalarda Beslenme, İndrani Kalkan, Mehmet Akman,Editör, İstanbul Tıp Kitapevleri İstanbul, ss.377-388, 2018

Klinik Uygulamalarda Diyet Danışmanlığı SOYLU MELTEM

Klinik Uygulamalarda Beslenme, İndrani Kalkan, Mehmet Akman,Editör, İstanbul Tıp Kitapevleri İstanbul, ss.606-618, 2018

Gebelerde Ağırlık Yönetimi, Bireysel Standart Beslenme Danışmanlığı Programı ŞANLIER NEVİN,YAPAREYİ ELİF GÜL,SOYLU MELTEM,GÜNGÖR ANIL EVRİM,METİN SİNEM ZEYNEP,ILGAZ FATMA,ÇELİKAY NERMİN,NÜKTE BERİL,ÖKSÜZ BEDİA,SERTDEMİR SEDA

Diyetisyenler İçin Hasta İzlem Rehberi, Ağırlık Yönetimi El Kitabı, Neslişah Rakıcıoğlu, Gülhan Samur, Sevil Başoğlu,Editör, CNR Sistem Bilişim Teknolojileri-Sağlık Bakanlığı Yayın No:1081 İstanbul, ss.177-230, 2017

Tüketiminin Azaltılması Gereken Besinler ve BesinÖgeleri TAYFUR MUHİTTİN,BESLER HALİT TANJU,KIZILTAN GÜL,YILDIZ EMİNE,ÖZTÜRK BARIŞ,TÜRKER PERİM FATMA,SOYLU MELTEM

Türkiye Beslenme Rehberi-2015 (TÜBER), Prof. Dr. A. Gülden PEKCANProf. Dr. Nevin ŞANLIERProf. Dr. Murat BAŞ,Editör, Alban tanıtın Sağlık Bakanlığı Yayını:1031 Ankara, ss.68-72, 2016

Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların Önlenmesi ve Beslenme Odaklı Yaklaşım SOYLU MELTEM,KANER GÜLŞAH,İNANÇ NERİMAN

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular I, Prof. Dr. Muhittin Tayfur, Doç. Dr. Nurcan Yabancı Ayhan,Editör, Hatipoğlu Yayınları Ankara, ss.97-116, 2015

Türkiye’de Yeni Bir Sağlık Hizmeti: Evde Sağlık Hizmetleri KANER GÜLŞAH,SOYLU MELTEM,İNANÇ NERİMAN

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular II, Prof. Dr. Muhittin Tayfur, Doç. Dr. Nurcan Yabancı Ayhan,Editör, Hatiboğlu Yayıncılık Ankara, ss.209-222, 2015

ARTIK NEVZAT,BESLER HALİT TANJU,ÇOM SERACEDDİN,DEDE FATİH,DERİCİ ÜLVER,ERDEM YUNUS,ILGAZ ŞENİZ,IRMAK HASAN,KESİCİ CENGİZ,SOYLU MELTEM,VARDAR CEYHAN,ERDOĞAN DOĞAN

Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı 2011-2015, Seraceddin Çom, Hasan Irmak, Cengiz Kesici, Şeniz Ilgaz,Editör, Deniz matbacılık ANKARA, ss.-, 2011

4.3.1. Cardiovascular Diseases Yardım Nazan,Sarıoğlu Gülay,SOYLU MELTEM

Policies for Tackling Non-Communicable Diseases and Risk Factors in Turkey, Yasin Erkoç, Nazan Yardım,Editör, Anıl Matbaası Ankara, ss.61-63, 2011

SOYLU MELTEM,ALACALI ENGİN,KESİCİ CENGİZ

GIDA, SU VE BESLENME KONUSUNDA SIK SORULAN SORULAR (I) VE (II), ,Editör, Reklam Kurdu Ajans Ankara, ss.-, 2008

SOYLU MELTEM

Sağlıklı Gebelik İçin Sağlıklı Beslenme Resimli Rehber, ,Editör, Sağlık Bakanlığı Matbası ANKARA, ss.-, 2004

Editörlükler

İnsanda Beslenme Esasları Editör

Ankara Nobel Tıp Kitapevleri , ,2023

Uluslararası, , Basılı

Diyetetik ve Beslenme Vaka Çalışmaları Editör

Nobel Tıp Kitabevleri , ,2022

Uluslararası, , Basılı

Profesyoneller İçin Beslenme Danışmanlığı ve Eğitim Rehberi Editör

Nobel Tıp Kitabevleri , ,2022

Uluslararası, , Basılı

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-12 Editör

Nobel Tıp Kitabevleri , ,2022

Uluslararası, Kitap, Basılı

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular -13 Editör

Hatiboğlu Yayıncılık , ,2022

Uluslararası, Kitap, Basılı

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular 14 Editör

Hatiboğlu Yayıncılık , ,2022

Uluslararası, Kitap, Basılı

II. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM KONGRESİ 19-20 MART 2021 KONGRE KİTABI Editör

Rating Academy Yayınları , ,2021

Uluslararası, Diğer Yayınlar, Elektronik

I. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM KONGRESİ 15-16 Mart 2019 KONGRE KİTABI Editör

Sürdürülebilir Yaşam Derneği , ,2019

Uluslararası, Diğer Yayınlar, Elektronik

Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı 2011-2014 Editör

Anıl Matbası-Sağlık Bakanlığı Yayınları: 816 , ,2011

Ulusal, Kitap, Basılı

Türkiye Kalp Damar Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı Eylem Planı 2010- 2014 Editör

Anıl Matbaası-Sağlık Bakanlığı Yayın No: 812 Ankara, ,2010

Ulusal, Kitap, Basılı

Beslenme Bilgi Serisi 1-2 Editör

Klasmat matbacılık Sağlık Bakanlığı Yayını-732 ANKARA, ,2008

Ulusal, Kitap, Basılı

Turkish Cuisine Editör

Kuban Matbacılık Yayıncılık-Sağlık Bakanlığı Yayını-746 , ,2008

Uluslararası, Kitap, Basılı+Elektronik

Proje & Patent & Tasarım

Projeler

Patentler

  • Tasarımlar

    Bilimsel Çalışmalar

    BİLİMSEL ÇALIŞMALAR

    Bilimsel Üyelikler & Hakemlikler

    BİLİMSEL ÜYELİKLER

    • Akademik Geriatri Derneği

      Bilimsel Kuruluş

      Üye , 2013
    • Türkiye Diyetisyenler Derneği

      Bilimsel Kuruluş

      Üye , 1994

    BİLİMSEL HAKEMLİKLER

    Sanatsal Faaliyetler

    Sanatsal Faaliyetler

    Başarılar

    ÖDÜLLER

    YÖKSİS ATIFLAR

    • 2021 Yılı Atıf Sayısı :0

    Duyuru & Doküman

    Duyurular

    Dokümanlar

    Diğer Faaliyetler

    DİĞER FAALİYETLER