Doktora
EGE ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, BİYOTEKNOLOJİ (DR),
Biyoteknoloji Moleküler Biyoloji
EGE ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, BİYOTEKNOLOJİ (DR),
EGE ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, BİYOMÜHENDİSLİK BÖLÜMÜ,BİYOMÜHENDİSLİK PR.
EGE ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, BİYOMÜHENDİSLİK (YL) (TEZLİ),
ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK BÖLÜMÜ/GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK PR. (İNGİLİZCE)/
EGE ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, EGE ÜNİVERSİTESİ/FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/
TATAR İREM, UYSAL ŞİRİN, YILMAZ SİNEM, BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK, SOYER ZEYNEP Chemical Biology & Drug Design,cilt.101, ss.-, 2023 (SCI-Expanded dergi )
KÜÇÜKSOLAK MELİS, YILMAZ SİNEM, BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK, BEDİR ERDAL Springer Science and Business Media LLC,cilt.22, ss.-, 2023 (SCI-Expanded dergi )
İLHAN RECEP, ÜNER GÖKLEM, YILMAZ SİNEM, Atalay Sahar Esra, ÇAYLI SEVİL, ERZURUMLU YALÇIN, GÖZEN OĞUZ, BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK Springer Science and Business Media LLC,cilt.12, ss.-, 2022 (SCI-Expanded dergi )
YILMAZ SİNEM, TOK FATİH, Atalay Sahar Esra, KAYMAKÇIOĞLU BEDİA, BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK Bentham Science Publishers Ltd.,cilt.22, ss.-, 2022 (SCI-Expanded dergi )
YILMAZ SİNEM, BEDİR ERDAL, BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK Elsevier BV,cilt.188, ss.105-116, 2022 (SCI-Expanded dergi )
DUMAN SEDA, EKİZ DİNÇMAN GÜNER, YILMAZ SİNEM, YUSUFOĞLU HASAN, BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK, BEDİR ERDAL Bioorganic Chemistry,cilt.109, ss.-, 2021 (SCI-Expanded dergi )
SAYLAM MERVE, TARİKOĞULLARI DOĞAN AYŞE HANDE, YILMAZ SİNEM, BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK Bioorganic and Medicinal Chemistry Reports,cilt., ss.-, 2021 (ProQuest dergi )
YILMAZ SİNEM, BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK, Alkan Tolgac Journal of Biochemical and Molecular Toxicology,cilt.35, ss.-, 2021 (SCI-Expanded dergi )
GÜZEL ÖZGE, DUMAN SEDA, YILMAZ SİNEM, KARAKOYUN ÇİĞDEM, KUL DEMET, PİRHAN ADEMİ FAHRİ, BEDİR ERDAL TURKISH JOURNAL OF BOTANY,cilt.45, ss.-, 2021 (SCI-Expanded dergi )
UYSAL ŞİRİN,SOYER ZEYNEP,SAYLAM MERVE,TARİKOĞULLARI DOĞAN AYŞE HANDE,YILMAZ SİNEM,BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK European Journal of Medicinal Chemistry,cilt.209, ss.-, 2021 (SCI dergi )
SAYLAM MERVE, TARİKOĞULLARI DOĞAN AYŞE HANDE, YILMAZ SİNEM, BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK Bioorganic and Medicinal Chemistry Reports,cilt., ss.-, 2021 (ProQuest, Google Scholar dergi )
Khan Nasar,YILMAZ SİNEM,Aksoy Semiha,UZEL ATAÇ,TOSUN ÇİĞDEM,BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK,BEDİR ERDAL Chemico-Biological Interactions,cilt.307, ss.167-178, 2019 (SCI dergi )
EKİZ GÜNER,YILMAZ SİNEM,YUSUFOGLU HASAN,BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK,BEDİR ERDAL Journal of Natural Products,cilt.82, ss.2979-2985, 2019 (SCI dergi )
GÖNENÇ TÜBA, Öztürk Munir, TÜRKSEVEN SÜLEYMAN GÜRDAL, BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK, Günal Selin, YILMAZ SİNEM Pakistan Journal of Botany,cilt.52, ss.1003-1010, 2019 (SCI-Expanded dergi )
TOK FATİH,KAYMAKÇIOĞLU BEDİA,İLHAN RECEP,YILMAZ SİNEM,BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK,TAŞKIN TOK TUĞBA TURKISH JOURNAL OF CHEMISTRY,cilt.43, ss.1290-1305, 2019 (SCI-Expanded dergi )
BALLAR KIRMIZIBAYRAK PETEK,İLHAN RECEP,YILMAZ SİNEM,GUNAL SELIN,ERBAYKENT TEPEDELEN BURCU TURKISH JOURNAL OF BIOCHEMISTRY-TURK BIYOKIMYA DERGISI,cilt.43, ss.101-109, 2018 (SCI dergi )
2. ULUSLARARASI GIDA KİMYASI KONGRESİ, ANTALYA, TÜRKİYE , ss.-, 2023.03.16
3rd BenBedPhar Scientific meeting, , TÜRKİYE , ss.-, 2022.10.14
XXIV. BİTKİSEL İLAÇ HAMMADDELERİ TOPLANTISI, Ankara, TÜRKİYE , ss.-, 2022.06.23
TMC 2020, , TÜRKİYE , ss.-, 2020.12.27
67th International Congress and Annual Meeting of the Society for Medicinal Plant and Natural Product Research (GA), Innsbruck, AVUSTURYA , ss.1451-1451, 2019.12.13
MuTaLig COST ACTION CA15135 3rd Annual Meeting 2018, Valetta, MALTA , ss.79-79, 2018.10.18
International Conference on Natural Products for Cancer Prevention and Therapy, , , ss.-, 2017.11.17
2nd International Conference on Natural Products for Cancer Prevention and Therapy, , , ss.996-, 2017.11.11
ULUSAL TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK KONGRESİ, , TÜRKİYE , ss.-, 2017.10.25
XVII OPTIMA Meeting, Erice-Palermo, İTALYA , ss.-,
The 20S proteasome degradation pathway, Rehovot, İSRAİL , ss.-,
Redox Alterations and Cellular Responses: From Signalling to Interventions,FEBS Advanced course, Atina, YUNANİSTAN , ss.-,
First annual meeting of the ProteoCure COST Action, , SLOVENYA , ss.-,
67th International Congress and Annual Meeting of the Society for Medicinal Plant and Natural Product Research, , , ss.-,
6th EFMC Young Medicinal Chemist Symposium, , , ss.-,
Doğal kaynaklı yeni moleküllerin potansiyel nöroprotektif etkilerinin belirlenmesi
Nörodejeneratif hastalıklar, nöron hücrelerinin ölümünden kaynaklanan ve genellikle yaşlılıkla ilişkilendirilen bir grup hastalığı kapsamaktadır. Türkiye gibi gelişmekte olan toplumlarda nüfusun hızla yaşlanması, NDH’ların görülme sıklığını arttırmakta ve bu durum hem aileler hem de sağlık sistemi üzerinde büyük bir yük oluşturmaktadır. Mevcut tedavilerin sadece semptomatik fayda sağlaması da NDH’ları en önemli sağlık sorunlarından biri haline getirerek etkin tedavi keşfinin önemine dikkat çekmektedir. NDH’lar patolojik mekanizmaları birbirinden oldukça farklı çeşitli nörolojik bozuklukları içerse de artmış oksidatif stres ortak etiyolojilerden biri olarak öne sürülmekte ve oksidatif dengeyi korumaya yönelik yaklaşımlar NDH’ların tedavisi için umut vaat etmektedir. Hem literatürde yapılan çalışmalar hem de proje ekibimizin önceki çalışmaları Astagalus türlerinden elde edilen bir sapogenin olan sikloastrogenol’ün (SA) hücrenin oksidatif strese karşı en önemli koruma mekanizmalarından biri olan Nrf-2 yolağının aktivasyonu ile nöroprotektif etki gösterdiğini kanıtlamıştır. Bu verilerden yola çıkarak gerçekleştirdiğimiz ön çalışmalar yine Astragalus türlerinden izole edilen siklosefagenol’ün (SF) de potent bir nöroprotektif molekül olduğunu göstermiştir. Bunun üzerine ön çalışmalarımız kapsamında mikrobiyal biyotransformasyon ile 20 adet yeni SF türevi elde edilmiştir. Proje önerimizde ise literatür için yeni olan 20 metabolitin nöroprotektif etkisinin taranması ve yapı-etki ilişkisinin ortaya konulması planlanmıştır. Ayrıca seçilecek en aktif moleküllerin reaktif oksijen türleri oluşumu, mitokondriyal hasar ve Nrf-2 aktivitesi üzerine etkileri incelenerek aktivite mekanizmaları ile ilgili bilgi edinilecektir. Literatürde SF ve türevleri ile ilgili herhangi bir biyolojik aktivitenin olmaması proje önerimiz kapsamında elde edilecek verileri oldukça özgün kılmaktadır. Ülkemizin doğal kaynaklarından elde edilmiş bir ilaç adayına odaklanmayı hedefleyen projeden olumlu sonuçlar elde edilmesi grubumuzu ileri çalışmalar için teşvik edecektir.
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiBu projenin temel amacı 2017/GE/398510 evrak numaralı patent başvurusunda tanımlanan bazı telomeraz aktivatörü moleküllerin yaşlanma ve nörodejeneratif hastalıkların patogenezinde önemli rolü olan Nrf-2 sinyal yolağı ve Ubikitin Proteazom Sistemi üzerindeki etkilerinin ve söz konusu yolaklar arasındaki olası etkileşimlerin araştırılmasıdır.
-Tübitak 1001Production Method of Telomerase Activatord and Telomerase Activators Obtained by This Method
SECTION A - HUMAN NECESSITIES
Erdal Bedir,Petek Ballar Kırmızıbayrak,Güner Ekiz,Sinem Yılmaz,Seda Duman,Melis Küçüksolak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü,Ege ÜniversitesiTELOMERAZ AKTİVATÖRLERİNİN ÜRETİM YÖNTEMİ VE BU YÖNTEMLE ELDE EDİLEN TELOMERAZ AKTİVATÖRLERİ
SECTION A - HUMAN NECESSITIES
ERDAL BEDİR,PETEK BALLAR KIRMIZIBAYRAK,GÜNER EKİZ,SİNEM YILMAZ,SEDA DUMAN,MELİS KÜÇÜKSOLAK İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSİTİTÜSÜ,EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜDeney HayvanlarıKullanım Sertifikası Kursu
Bu programın amacı, deney hayvanları ile yapılacak olan bilimsel araştırma, test, sağlık hizmetleriuygulamaları, eğitim-öğretim ve yayın gibi temel etkinliklerde yer alacak kişilerin kullanılacak yöntemve materyaller ile ilgili etik standartları uygulayabilecek ve etik ilkeler doğrultusunda çalışacakehliyete sahip olmalarının sağlanmasıdır. Araştırmacılara Deney Hayvanları ile çalışırken uymalarıgereken mevzuat, etik kurallar, hayvanların anatomi, fizyoloji, histolojileri ve biyokimyasal özelliklerigibi derslerin yanı sıra, hastalıkları, bakım besleme ve üremeleri ile ilgili bilgiler, temel ve özel çalışmamodelleri ile denemelerde uygulanan yöntemler uygulamalı olarak verilecektir. Başarılı olanlar“Deney Hayvanı Kullanım Sertifikası” almaya hak kazanacaklardır. Bu kurs programı TC. Tarım veOrman Bakanlığı, Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelge (2019/3)kapsamında akredite bir kurstur. DEU Multidsiplin Deney Hayvanları Laboratuvarı