Doç. MANOLYA ESER ÖNER

Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri

  • Kurum Bilgi RAFET KAYIŞ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
  • UnvanDOÇENT

İletişim Bilgileri

  • Ofis GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
  • AdresRAFET KAYIŞ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Biyografi

Araştırma Alanları

Gıda Teknolojileri

Temel İşlemler

Meyve ve Sebze Teknolojisi

Eğitim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

  • Yüksek Lisans

    The Pennsylvania State University {Pennsylvania}, Ziraat ve Biyoloji Mühendisliği, ,

    2007 2005
  • Doktora

    Pennsylvania State University, Ziraat ve Biyoloji Mühendisliği, ,

    2010 2007
  • Lisans

    GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ,GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İNGİLİZCE)

    2004 1999

Yaptığı Tezler

  • Continuous steam sterilization of apple slices

    Paul N Walker , 2007
    2007 2005
  • Refrigerated Potato Strips Production

    Paul N. Walker , 2010
    2010 2007
  • GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    , 2004
    2004 1999

Yabancı Diller

Deneyimler

Akademik Unvanlar

  • DOÇENT

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, RAFET KAYIŞ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/RAFET KAYIŞ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI/

    2021
  • DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ, RAFET KAYIŞ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ/RAFET KAYIŞ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI/

    2021 2016
  • YARDIMCI DOÇENT

    GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI/

    2016 2013
  • YARDIMCI DOÇENT

    GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/

    2011 2010
  • ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    The Pennsylvania State University, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ,

    2010 2005

Yönetimsel Görevler

  • ALKÜ Gıda ve Tarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2018 2018
  • Mevlana Bölüm Koordinatörü

    GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

    2016 2013
  • Farabi Bölüm Koordinatörü

    GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

    2016 2013
  • Erasmus Bölüm Koordinatörü

    GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

    2016 2013
  • Erasmus Değişim Programı Kurum Koordinatörü

    ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

    2017 2016

Verilen Dersler

  • 2020-2021

    Ders Adı:Healthy Living Ders Saati: 2 , İngilizce,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Food Operation Laboratory Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Material and Energy Balances Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Thermodynamics Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Diet and Health Ders Saati: 2 , İngilizce,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Engineering Ethics Ders Saati: 1 , İngilizce,Lisans

  • 2020-2021

    Ders Adı:Fluid Mechanics Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Listening and Speaking Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Healthy Lifestyle Ders Saati: 2 , İngilizce,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Material and Energy Balances Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Thermodynamics Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2019-2020

    Ders Adı:Thermodynamics I Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Proje Yönetimi Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Food Science I Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Mesleki İngilizce I Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Mühendislik Etiği Ders Saati: 1 , Türkçe,Lisans

  • 2017-2018

    Ders Adı:Rapor Yazma ve Sunum Teknikleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Metalürji Termodinamiği II Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Rapor Yazma ve Sunum Teknikleri Ders Saati: 3 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Mesleki İngilizce I Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Beslenme Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2016-2017

    Ders Adı:Mühendislik Etiği Ders Saati: 1 , Türkçe,Lisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Fluid Mechanics Ders Saati: 4 , İngilizce,Lisans

  • 2015-2016

    Ders Adı:Thermal Process Engineering Ders Saati: 3 , İngilizce,Doktora

  • 2015-2016

    Ders Adı:Food Operation Laboratory Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:Fluid Mechanics Ders Saati: 4 , İngilizce,Lisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:Thermal Process Engineering Ders Saati: 3 , İngilizce,Doktora

  • 2014-2015

    Ders Adı:General Chemistry Ders Saati: 4 , İngilizce,Lisans

  • 2014-2015

    Ders Adı:Food Operations Laboratory Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:Food Operation Laboratory Ders Saati: 3 , İngilizce,Lisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:Beslenme Ders Saati: 2 , Türkçe,Lisans

  • 2013-2014

    Ders Adı:Thermal Process Engineering Ders Saati: 3 , İngilizce,Doktora

  • 2013-2014

    Ders Adı:Fluid Mechanics Ders Saati: 4 , İngilizce,Lisans

Yayınlar & Eserler

MAKALELER

Physical, chemical, and sensory properties of water kefir produced from Aronia melanocarpa juice and pomace

Esatbeyoglu Tuba, Fischer Annik, Legler Alessandra D. S., ÖNER MANOLYA ESER, Wolken Henrik F., Köpsel Magdalena, ÖZOĞUL YEŞİM, ÖZYURT GÜLSÜN, De Biase Daniela, ÖZOĞUL FATİH Food Chemistry-X,cilt.18, ss.100683-, 2023 (SCI-Expanded dergi )

Effect of ultrasound processing on rheological properties and color of green food products

ÖNER MANOLYA ESER Food Science and Technology International,cilt., ss.-, 2023 (SCI-Expanded dergi )

Efficacy of cold plasma technology on the constituents of plant-based food products: Principles, current applications, and future potentials

ÖNER MANOLYA ESER, GÜLTEKİN SUBAŞI BÜŞRA, ÖZKAN GÜLAY, ESATBEYOGLU TUBA, ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA FOOD RESEARCH INTERNATIONAL,cilt.172, ss.113079-, 2023 (SCI-Expanded dergi )

Effect of various food processing techniques on the retention of loquat phenolics and their antioxidant capacity during in vitro digestion

ÖZKAN GÜLAY, ÖNER MANOLYA ESER, TAŞ DİLARA, ESATBEYOĞLU TUBA, ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA Journal of Food Measurement and Characterization,cilt., ss.-, 2023 (SCI-Expanded dergi )

Food Additives And Microbiota

GÜLTEKİN FATİH,ÖNER MANOLYA ESER,SAVAŞ HASAN BASRİ,DOĞAN BORA Northern Clinics of Istanbul,cilt.7, ss.192-200, 2020 (TR DİZİN dergi )

Kullanıma hazır dondurulmuş gölevez üretimi

ÖNER MANOLYA ESER,Baş Erman,ÖNER MEHMET DURDU Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi,cilt.24, ss.174-184, 2020 (TR DİZİN dergi )

Coğrafi işaretli Alanya avokadosu ile yoğurt üretimi ve bazı özelliklerinin araştırılması

ÖNER MANOLYA ESER,TARHAN ASLI,ÖNER MEHMET DURDU Mediterranean Agricultural Sciences,cilt.33, ss.231-237, 2020 (TR DİZİN dergi )

Effect of High Pressure Processing and Nisin on Microbial Inactivation and Quality of Avocado Dressing

ÖNER MANOLYA ESER Transactions of the ASABE,cilt.63, ss.1099-1107, 2020 (SCI-Expanded dergi )

The effect of high-pressure processing or thermosonication in combination with nisin on microbial inactivation and quality of green juice

ÖNER MANOLYA ESER Journal of Food Processing and Preservation,cilt.44, ss.14830-, 2020 (SCI-Expanded dergi )

Inactivation of Listeria innocua and Escherichia coli in carrot juice by combining high pressure processing, nisin, and mild thermal treatments

Pokhrel Prashant Raj,Taniazzo Taise,Boulet Camille,ÖNER MANOLYA ESER,Sablani Shyam S,Tang Juming,Barbosa Canovas Gustavo V Innovative Food Science Emerging Technologies,cilt.54, ss.93-102, 2019 (SCI-Expanded dergi )

Mathematical modeling of packed bed and microwave drying of enriched couscous

YÜKSEL AYŞE NUR,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MANOLYA ESER Journal of Food Measurement and Characterization,cilt.12, ss.1723-1733, 2018 (SCI-Expanded dergi )

Inactivation of Salmonella Enteritidis on Almonds by Pulsed Light Treatment (Atımlı Işık Uygulaması ile Bademde Salmonella Enteritidis İnaktivasyonu)

ÖNER MANOLYA ESER Akademik Gıda,cilt.15, ss.242-248, 2017 (TR DİZİN dergi )

Tatlandırıcılar, Glikoz İntoleransı ve Mikrobiyota

GÜLTEKİN FATİH,ÖNER MANOLYA ESER,SAVAŞ HASAN BASRİ,DOĞAN BORA Journal of Biotechnology and Strategic Health Research,cilt.1, ss.34-38, 2017 (Endekste taranmıyor dergi )

Quality of fresh-cut purple fleshed sweet potatoes after X -ray irradiation treatment and refrigerated storage

ÖNER MANOLYA ESER,Wall Marisa M INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY,cilt.48, ss.2064-2070, 2013 (SCI-Expanded dergi )

Processing Conditions for Producing French Fries from Purple-Fleshed Sweetpotatoes

ÖNER MANOLYA ESER,Wall Marisa M Transactions of the ASABE,cilt.55, ss.2285-2291, 2012 (SCI-Expanded dergi )

Effect of in-package gaseous ozone treatment on shelf life of blanched potato strips during refrigerated storage

ÖNER MANOLYA ESER,Walker Paul N,Demirci Ali International Journal of Food Science Technology,cilt.46, ss.406-412, 2011 (SCI-Expanded dergi )

Effect of Processing and Packaging Conditions on Quality of Refrigerated Potato Strips

ÖNER MANOLYA ESER,Walker Paul N Journal of Food Science,cilt.76, ss.35-40, 2011 (SCI-Expanded dergi )

Shelf-life of near-aseptically packaged refrigerated potato strips

ÖNER MANOLYA ESER,Walker Paul N LWT - Food Science and Technology,cilt.44, ss.1616-1620, 2011 (SCI-Expanded dergi )

Textural Quality Comparison between Aseptic Processing and Conventional Canning of Apple Slices in a Commercial Plant

ÖNER MANOLYA ESER,Walker Paul N Transactions of the ASABE,cilt.54, ss.1001-1005, 2011 (SCI-Expanded dergi )

Effects of Processing Conditions on Quality of Refrigerated Potato Strips

ÖNER MANOLYA ESER,Walker Paul N Transactions of the ASABE,cilt.53, ss.1661-1666, 2010 (SCI-Expanded dergi )

Optimal Steam Temperature for Aseptic Processing of Apple Slices

ÖNER MANOLYA ESER,Walker Paul N Transactions of the ASABE,cilt.52, ss.877-883, 2009 (SCI-Expanded dergi )

Continuous Steam Sterilization of Apple Slices

ÖNER MANOLYA ESER,Walker Paul N Transactions of the ASABE,cilt.51, ss.1015-1021, 2008 (SCI-Expanded dergi )

KONFERANS & SEMPOZYUM & HAKEMLİ KONGRE & ULUSAL TOPLANTI & BİLDİRİ KİTAPLARINDA YER ALAN YAYINLAR

New Trends in Pastry Cream Kükürt Aylin, ÖNER MEHMET DURDU, ÖNER MANOLYA ESER

GANUD-5 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, TÜRKİYE , ss.-, 2023.11.11

Veränderung der Polyphenolkonzentration und der antioxidativen Aktivität bei der Fermentation von Wasserkefir aus Saft und Trester der Aronia melanocarpa Fischer Annik, ÖNER MANOLYA ESER, ESATBEYOĞLU TUBA

Lebensmittelchemie, , ALMANYA , ss.-, 2023.03.01

The Potential of Local Carob Fruit as a Functional Food Durusoy Muhittin, ÖNER MEHMET DURDU, ÖNER MANOLYA ESER

GANUD-4 International Conference on Gastronomy,Nutrition and Dietetics, İstanbul, TÜRKİYE , ss.-, 2022.12.17

Effect of Storage Temperature on Color of Dried Tropical Crops SUNMEZ MEDYA, ÖNER MANOLYA ESER

İstanbul 3rd International Modern Scientific Research Congress, İstanbul, TÜRKİYE , ss.763-775, 2022.05.31

Processed Food Products of Taro (Colocasia esculanta) ÖNER MANOLYA ESER

Raw Materials to Processed Foods, Antalya, TÜRKİYE , ss.-, 2018.04.11

Application of Processing Technologies on Avocado ÖNER MANOLYA ESER

Raw Materials to Processed Foods, Antalya, TÜRKİYE , ss.-, 2018.04.11

Effect of non-thermal processing technologies on quality of herbs and spices ÖNER MANOLYA ESER

II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, , , ss.-, 2017.12.14

Usage of Ozone in Food Processing ÖNER MANOLYA ESER

4th international conference and industrial exhibition on dairy science park, , , ss.-, 2017.11.02

Value-added products from purple-fleshed potatoes ÖNER MANOLYA ESER

2nd international academic research congress, , , ss.-, 2017.10.18

Continuous Steam Sterilization System for Aseptic Processing of Particle Foods ÖNER MANOLYA ESER,Walker Paul N

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, , , ss.-, 2014.05.26

Quality of fresh-cut purple sweetpotatoes following x-ray irradiation ÖNER MANOLYA ESER,Wall Marisa M

IFT Annual Meeting, , , ss.-, 2013.07.13

Processing and cooking effects on the quality of purple-fleshed sweet potato fries ÖNER MANOLYA ESER,Wall Marisa M

IFT Annual Meeting, , , ss.-, 2012.06.25

Improving quality of refrigerated potato strips by near-aseptic packaging ÖNER MANOLYA ESER,Walker Paul N

IFT Annual Meeting, , , ss.-, 2011.06.11

Effect of ozone treatment on shelf-life of refrigerated potato strips ÖNER MANOLYA ESER,Walker Paul N

ASABE Annual Meeting, , , ss.-, 2010.06.20

Shelf-life of near-aseptically packaged refrigerated potato strips. ÖNER MANOLYA ESER,Walker Paul N

ASABE Annual Meeting, , , ss.-, 2010.06.20

Continuous steam sterilization of apple slices ÖNER MANOLYA ESER,Walker Paul N

ASABE Annual Meeting, , , ss.-, 2007.06.17

KİTAP & KİTAP BÖLÜMLERİ

Gıda katkı maddelerinin mikrobiyota ve metabolizma üzerine etkileri GÜLTEKİN FATİH, ÖNER MANOLYA ESER, SAVAŞ HASAN BASRİ, DOĞAN BORA, AKIN SÜMEYYE

Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme, Altındiş Mustafa,Editör, Nobel Akademik Yayıncılık , ss.315-325, 2023

Tropik Meyveler ve Çeşitleri ÖNER MANOLYA ESER, ÖNER MEHMET DURDU

Avokado, Saygı Y. Birol, Mankan Esra,Editör, Detay Yayıncılık Ankara, ss.1-26, 2022

Selected Novel Food Processing Technologies Used as Hurdles Barbosa Canovas Gustavo V,YILDIZ SEMANUR,ÖNER MANOLYA ESER,CANDOĞAN KEZBAN

Food Safety Engineering, Ali Demirci, Hao Feng, Kathiravan Krishnamurthy,Editör, Springer Cham, ss.629-657, 2020

Gıda katkı maddelerinin mikrobiyota ve metabolizma üzerine etkileri GÜLTEKİN FATİH,ÖNER MANOLYA ESER,SAVAŞ HASAN BASRİ,DOĞAN BORA,Akın Sümeyye

Mikrobiyota, Probiyotikler ve Akılcı Beslenme, Altındiş Mustafa,Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Ankara, ss.333-346, 2020

Minimally Processed Herbs, Spices, Medicinal and Aromatic Plants ÖNER MANOLYA ESER

Minimally Processed Refrigerated Fruits and Vegetables, Yildiz Fatih, Wiley Robert C.,Editör, Springer , ss.385-401, 2017

Ozone for Food Decontamination:Theory and Applications ÖNER MANOLYA ESER,DEMİRCİ ALİ

Handbook of Hygiene Control in the Food Industry, Lelieveld Huub, Holah John, Gabric Domagoj,Editör, Woodhead Publishing-Elsevier , ss.491-501, 2016

Editörlükler

Proje & Patent & Tasarım

Projeler

Patentler

  • Tasarımlar

    Bilimsel Çalışmalar

    BİLİMSEL ÇALIŞMALAR

    Bilimsel Üyelikler & Hakemlikler

    BİLİMSEL ÜYELİKLER

    • Institute of Food Technologists

      Bilimsel Kuruluş

      Üye , 2011
    • American Society of Agricultural and Biological Engineers

      Bilimsel Kuruluş

      Üye , 2008
    • Alpha Epsilon/The Honor Society of Agricultural, Food, and Biological Engineering

      Bilimsel Kuruluş

      Üye , 2007

    BİLİMSEL HAKEMLİKLER

    Sanatsal Faaliyetler

    Sanatsal Faaliyetler

    Başarılar

    ÖDÜLLER

    • NABEC (Northeast Agricultural and Biological Engineering Conference) lisansüstüöğrenci sunumunda üçüncülük ödülü.

      2009

      Northest Agricultural and Biological Engineering Conference

    • Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Birinciliği

      2004

      GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

    • "Physical, chemical, and sensory properties of water kefir produced from Aronia melanocarpa juice and pomace" Yayın Teşvik Ödülü

      2023

    • "Efficacy of Cold Plasma Technology on the Constituents of Plant-Based Food Products: Principles, Current Applications, and Future Potentials"

      2023

    YÖKSİS ATIFLAR

    • 2021 Yılı Atıf Sayısı :0

    Duyuru & Doküman

    Duyurular

    Dokümanlar

    Diğer Faaliyetler

    DİĞER FAALİYETLER